Kennel Perro Fiel drives av Marit og Ståle Mesteig. Vi holder til på Røros i Trøndelag, og har drevet som oppdretter av Spansk vannhund siden vi fikk vår første perro i 2011. 

Vårt motto som oppdrettere er "Vi er heldige som kan jobbe med denne fantastiske rasen, og få være med å utvikle den"

Vi arbeider for å levere sunne og friske valper til våre valpekjøpere, og finne nye avlsdyr fra egne linjer, samt ved å hente nye fra andre oppdrett.

Alle våre valpekull vokser opp i stua vår, og blir sosialisert og miljøtrent som f.eks. bilkjøring, turer i nye og uvante miljøer, møte med fremmed barn og voksne, og noen trygge hunder fra nærmiljøet. 
Så langt er det avlet frem sju kull med gode helseresultater og gemytt. Vi stiller krav til alle våre valpekjøpere angående helsetester, samt opplæring og trening av hunden.

Tidligere har vi hatt Airdaleterrier, og jobbet da tett sammen med kennel Bjørgans eiere Odd og Heidi, oppdrettere av rasen Airdaleterrier. Der fikk vi lære om både utstilling, pelsstell og avl. Og den gryende interessen for eget oppdrett ble vekt.

Da vi i 2011 skulle skaffe ny hund landet vi på Spansk vannhund. Vi har som mål å avle på rasetypiske, fysisk og mentalt sunne og friske hunder, og jobber hele tiden hardt for å finne gode avlsdyr. Vi tester alle våre avlshunder for HD/AD, øyelysing, samt pålagt gentest.

Vi går kurs og holder oss oppdatert på utviklingen som skjer i hundeverdenen og rasen vår. Vi har gjennomført Oppdretterskolen del 1 og 2, kynologikurs, deltatt på foredrag og seminarer om adferd, helse osv. Vi er også representert i Spansk vannhundklubb Norges Raseråd.
Vårt mål er alltid å jobbe for å bli bedre ved å tilegne oss mer, og nyere kunnskaper om rasen, og hundehold generelt.

Våre hunder lever som familiehunder, og får trening, turer og masse kos og trivsel. I tillegg stiller vi avlsdyrene på eksteriørutstillinger, og har oppnådd gode resultater. 

Tessie og Vetle

Tessie og Vetle

Del denne siden